De Wandeling

DE MIX NEDERLAND ‘De Wandeling’ met Erik van Cuyk (1968) & Paul den Hollander (1950). Een foto opdracht plus een duo tentoonstelling op NS station Nijmegen en in het Valkhof Museum in Nijmegen.

 

In mei 2024 opent in Nijmegen de fototentoonstelling De Mix Nederland in het Valkhof Museum Nijmegen en op het NS Station Nijmegen. Deze neemt ons mee op ‘De Wandeling,’ waarin de beelden van Erik van Cuyk (1968) en Paul den Hollander (1950) getoond worden.

De fotografische stijl en visie van Paul den Hollander hebben een stempel gedrukt op de autonome fotografie in Nederland sinds de tweede helft van de jaren zeventig. Zijn foto’s worden tot ver buiten de Nederlandse grenzen gepubliceerd en tentoongesteld. Den Hollander doet door middel van fotografie onderzoek naar begrippen als ruimte, tijd en tijdloosheid en naar zijn eigen relatie met zijn omgeving. Tot de belangrijkste thema’s in zijn werk behoren: gecultiveerde natuur, flora en fauna in ‘kunstmatig-natuurlijke’ ruimtes of in geconserveerde staat en wisselwerkingen tussen binnen- en buitenruimtes. Paul den Hollander en Erik van Cuyk hebben samen een selectie gemaakt uit het archief van Paul. Erik heeft deze selectie als inspiratiebron genomen voor zijn nieuw te maken werk voor De Mix Nederland ‘De Wandeling’.

‘De Wandeling’ is de Gelderse en elfde editie in een serie van twaalf tentoonstellingen van De Mix Nederland. Bij iedere editie wordt historische fotografie gebruikt als bron van inspiratie door hedendaagse Nederlandse fotografen. Het is een initiatief van stichting Beeldmix samen met NS, ProRail en het Valkhof Museum. Met de twee tentoonstellingslocaties: Valkhof Museum Nijmegen en NS station Nijmegen.

DE MIX NEDERLAND | DE WANDELING

De Mix Nederland 'De Wandeling' is vanaf 17 mei 2024 t/m 30 maart 2025 te zien in het Valkhof Museum Nijmegen en op NS station Nijmegen van 6 mei 2024 t/m 6 juli 2024.

Valkhof Museum verbouwt. U bent welkom in de tijdelijke pop-up locatie aan het Keizer Karelplein 33. Geopend iedere dinsdag t/m zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.

De Mix Nederland wordt ondersteund door het NS, ProRail, Valkhof Museum, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland

Zie ook: valkhofmuseum.nl